Kanjoning – eksta adrenalinska avantura!

Kanjoning uključuje prolazak kroz uske kamene tjesnace i kanjone u odijelu od neoprena, sa kacigom, sigurnosnim prslukom i u specijalnoj neoprenskoj obućI. Ponekad se za ovu aktivnost koriste se konopci i kuke za spuštanje niz teško dostupne litice. Aktivnosti koje uključuje kanjoning su preplivavanje, skakanje nerijetko sa više metara visine, spuštanje konopcima, ronjenje, pješačenje…
OVO JE JEDNA OD NOVIJIH I NAJATRAKTIVNIJIH AKTIVNOSTI. POSEBNU PAŽNJU POKLANJAMO PROCJENI FIZIČKE SPREMNOSTI UČESNIKA. GOSTI KOJI ŽELE DA PROBAJU OVU ADRENALINSKU AVANTURU POTREBNO JE DA BUDU U MALO BOLJOJ FIZIČKOJ KONDICIJI I ZATO PROLAZE KRATKU FIZIČKU PROCJENU NAŠEG PROFESIONALNOG OSOBLJA . TAKOĐE, SAME TURE VODE PROFESIONALNI VODIČI NAŠEG RAFTING CENTRA IVONA, KOJI ĆE VAM OVU AVANTURU UČINITI SIGURNOM, JEDINSTVENOM I NEZABORAVNOM.
Ove avanture već godinama nudimo u dva atraktivna i jedinstvena kanjona u blizini našeg Rafting Kampa Ivona: kanjon Nevidio i kanjon Hrčavke.
Kanjon Navidio se nalazi u blizini Šavnika, U Crnoj Gori, na oko 80km od našeg Rafting centra Drina Tara. Kanjoning kroz Nevidio traje efektivno oko 2-3 sata. Tura počinje polaskom iz Rafting kampa Ivona oko 9h ujutro a povratak je oko 20h. Avantura Nevidio kanjoning je već dobro znana trasa i sam kanjoning u ovom kanjonu je prilično komercijalizovan.

Kanjon Hrčavke se nalazi u Nacionalnom Parku Sutjeska na svega 7km vazdušne linije od našeg kampa i predstavlja posljednji otkriveni kanjon za kanjoning u Evropi. Ipak, vožnja do kanjona traje oko sat vremena zbog konfiguracije planinskog terena. U kanjonu Hrčavke možemo birati dvije različite trase. Obje imaju 3-4 sata efektivnog prolaza kroz kanjon.. Kanjon Hrčavke je zahtjevniji od kanjona Nevidio, po ocjeni brojnih poznavalaca ovog ekstremnog vida odmora I i mnogo atraktivniji.
Ovo je prilično zahtjevna aktivnost u prirodi koja uglavnom traje nekoliko sati, pa gostima dajemo energetske pločice ili slatkiše koji održavaju energiju.

Novo!

Kanjoning jednodnevni – Kanjon Nevidio

Jednodnevni aranžman, najčešće se kombinuje sa drugim aranžmanima iz naše ponude. Kanjon Nevidio se nalazi na od 2,5 do 3 sata vožnje od našeg kampa Kanjon Nevidio je dosta popularan kanjon za komercijalni kanjoning i ima veliku posjećenost. Osvojen je tek 1965. godine.
Novo!

Trodnevni aranžman sa kanyoningom i raftingom.

Ovaj paket predstavlja umetnost kombinovanja kontrasta. Odmor i aktivnost, opuštanje i adrenalin, uživanje i zdravu hranu, planine i reke.  Dobar za "punjenje baterija" a predstavlja aktivan odmor. Budite sigurni da ćete ovaj odmor pamtiti.
5.00 / 1 review
po osobi