Organska hrana u rafting kampu Ivona

Budući da veliki akcenat dajemo hranu I vodjeni time-obroke formiramo na bazi Domaćinskog stola(poboljšana verzija Švedskog stola.Hljeb kao I mnogo toga se priprema u pekari na drva koja hrana daje specifičan ali vrhunski ukus.

Znamo koliko rafting na Tari i Drini znaju da pojačaju apetit tako se trudimo da zadovoljimo potrebe svih gostiju.

Sve to je moguće upravo zato što je hrana koju pripremamo u kampu je sa okolnih terena ali i visoke nadmorske visine –preko 1000 metara . Tako da su ukusi i mirisi samim time intenzivniji a priprema zahtjeva posebno iskustvo.. Nudimo pitu sirnicu  i zeljanicu-pitu od mladog zelja ili trave “ili od mlade žare-koprive, burek-sa nadjevom od mesa i krompira i pitu krompirušu.”. Pite se peku pod sačem, ili u pećima na drva. Služimo ih za večeru i doručak . Riba se priprema na žaru ili na tanjirači.

Jedna od opcija večere je roštilj kog nudimo na meniju. Osim raznih specijaliteta od mesa  nudimo i raznovrsna jela od povrća, tako da će bogat meni sačekati i sve vegetarijance ili vegane!

Povrće je takođe domaće, organsko, proizvedeno , bez vještačkih đubriva i sličnih dodataka.

Večera –  prva-:Pečeni krompir i kajmak, domaći hljeb iz peći, , miješano meso s roštilja, pite ispod sača salata.

Doručak: Najmanje dvije vrste domaćih pita savijača, šunka, slanina, pršuta, kulen, čajna kobasica, sir punomasni, kajmak stari, kajgana, uštipci, projice, prženice , pavlaka , ajvar, med, džem i eurokrem.

Ručak:Teleća supa ili jagnjeća ili pileća, gulaš čorba od najmanje dve vrste mesa, hljeb ispod sača, salata sezonska Jagnjetina, prasetina ili teletina po želji gostiju, spremljena ispod sača sa krompirima i paprikom, začinjena ruzmarinom i desert.

Večera druga: Pastrmka ili lipljen sa krompir salatom i našim čuvenim sosom sa specijalnim receptom.

Doručak:. Najmanje dvije vrste domaćih pita savijača,šunka,slanina,pršuta,kulen,čajna kobasica,sir punomasni,kajmak stari,kajgana,uštipci,projice,prženice ,pavlaka ,ajvar, med, džem i eurokrem

Drugi ručak:Teleća ili jagnjeća čorba ili čorba od paradajza ,hljeb ispod sača, salata sezonska a kao glavno jelo služimo kupus sa najmanje dvije vrste mesa krčkan 8 sati na laganoj vatri-, tavče na gravče .  desert

Napomena za jelovnik:

Vegetarijanksa hrana-veganska hrana

-takodje pripremamo Vegetarijanksu hranu-vegansku hranu u našem rafting kampu ali potrebna prethodna najava evntualno na početku aranžmana.